Sunday, October 4, 2009

Jeta ne Toronto

Hey c'kemi?
U be ca kohe pa u degjuar bashke dhe keni te drejte, kam qene shume ne levizje. Ne fakt kam bere nje udhetim shume oresh dhe prej 2 muajsh jam ne Toronto, Kanada. Ju mund te pyesni c'dua une ne Toronto? Mire beni sepse dhe une nuk i di te gjitha pergjigjet, por jam duke besuar qe kam bere vendimin e duhur per kete kohe.

Ne fakt qe ditet e para pashe qe jeta ketu eshte shume ndryshe se ne Shqiperi. Gjeja e pare qe me beri pershtypje ishte ne aeroport kur transportuesi i valixheve tona, "Antuani" me dha celularin e tij per te marre ne telefon te afermit e mi, kur une fare mire mund te perdorja telefonin publik.
Pashe qe ketu njerezit kane bere "paqe" me natyren dhe kafshet, duken qe njerezit jane paqesore, nuk i gjuajne me shkelm qenve rruges.
Pashe qe kur njerezit jane ne situata te veshtira tregojme me shume nga brendesia e tyre. Qelluam te vinim ne kohen kur kompania e pastrimit te plehrave ishte ne greve dhe plehrat ishin kudo. Mendoj qe kjo gje ne Shqiperi do te ishte katastrofale, por dhe ketu gjeje njerez qe perpiqeshin te hidhnin plehrat me rregull si dhe ato qe nuk e vrisnin mendjen pervec se te hiqnin plehrat nga shtepia e tyre.
Kuptova qe nuk mjafton te jetosh ne nje vend te civilizuar per t'u bere me i civilizuar.

Takova shqiptare te llojeve te ndryshem, inkurajues dhe ndihmues, dyshues dhe te pakenaqur, qe kishin ardhur ilegalisht apo me letra te rregullta, te grupuar ose individualiste. Por dhe ata qe ishin te pakenaqur, nuk ktheheshin ne Shqiperi. SI perfundim nje gje me beri qe te them qe bera mire qe erdha - ne Toronto, ka nevoje per nje kishe shqiptare dhe ne kemi ardhur ne kohen e duhur per te bere te mundur qe te ndodhe. Zoti qofte me ne.

No comments:

Post a Comment